Reissun viimeinen etappi oli Shanghai. Neljän päivän aikana oli suunnitelmissa kierrellä kaupungilla, käydä huvipuistossa ja tietysti tsekata Expo! Aloitettiin kuitenki kevyesti: matkustettiin junalla Shanghaihin ja vietettiin ensimmäinen päivä ihan vaan kaupunkia kierrellessä.

Maisemat välillä Nanchang - Shanghai oli ankeita. Nähtiin me sentään muutama ydinvoimala ja hassuja, Muumitalomaisia taloja, joissa oli monta "tornia" ja siipeä.

Mentiin jälleen Captain Hosteliin, jossa olin ollu siis jo aiemmalla Shanghain vierailulla. Voin kyllä suositella hostellia kaikille, sillä huoneet ovat hintaansa nähden mukavia ja siistejä ja henkilökuntakin on ystävällistä. Ja illanviettopaikkaa etsiessä ei tarvi lähteä merta edemmäs kalaan, sillä hotellin yläkerroksesta löytyy mukava ja ulkomaalaisten keskuudessa suosittu baari, josta on tosi hyvät näkymät Pudongin skylineen! Miinusta tulee tosin wi-fi:n puuttumisesta. Respassa on pari tietokonetta, joilla pääsee ilmaiseksi nettiin, mutta ne tuppaavat olla aina varattuja. Jääkaappia huoneista ei löydy, vaikka itse koen sen kohtalaisen tärkeäksi ominaisuudeksi.

Suunnattiin hostelliin asettautumisen jälkeen Nanjing Lu:lle, joka on keskustan tunnetuin ostoskatu. Olin etukäteen googletellu Bershkojen ja TopShopien osoitteita, mutta paikan päällä totesin, että parasta käyttää viimeiset päivät johonkin muuhun kuin Aten kiduttamiseen naisten vaatekaupoissa. Olinpa kiva enkö!

Voin kuvitella, että on melko turhauttava työ olla se tyyppi, joka yrittää hillitä tuota suojatiekaaosta. Ihan sama kuinka kovaa puhallat siihen pilliis ja yrität estää ihmisiä ylittämästä tietä, kun valot vaihtuu punaisiksi, niin aina sieltä pari(kymmentä) pirulaista ehtii luikkia. :P

Käytiin me tosin lähellä olevissa kaupoissa. :> Mukaan tarttui ainoastaan Zaran nudet ballerinat. Ikäviä muuten sellaiset rajoitukset, että kuinka monta vaatetta saa viedä kerralla sovituskoppiin. Ite otin taktiikaksi haalia ensimmäisellä kierroksella mukaan kiinnostavimmat housut ja hameet, toisella kierroksella mekot ja kolmannella yläosat. Tuntu, että tällä kertaa tuolla ei ollut yhtä paljon feikkituotteiden kaupustelijoita kun ennen. Varmaan expon takia pyritty siistimään katukuvaa.


Häpiii!

Kun oltiin saatu kaupoista tarpeeksemme, niin päätettiin lähtä ihasteleen Pudongin alueen yöilmettä. Aiemmalla kerralla kävin sielä päivällä, joten maisemat oli aika harmaat - toisin oli nyt! Suu melkein loksahti auki kun astuttiin metrotunnelista ulos. Oli NIIIIIN kaunista. Mites noi puut hei? <3 Valokuvissa ne ei tietenkään näytä yhtä mahtavilta ku livenä, mutta voin kertoa että ne oli aivan järkyttävän ihanat. Eniten oli noita vihreällä valaistuja, joissa roikku vielä valotähtiä, mutta seassa oli myös sellaisia, joissa oli "pisaravalot", eli näytti kuin oksista olisi valunu jättimäisiä hopeisia pisaroita. Miksei Suomessa oo tämmöstä?!!? Ai niin, koska känniset ihmiset tai nuorisorikolliset tai muuten vaan jumalan mieliharmit rikkois ne kuitenki. :(

Joo, ois varmaan astetta kivempaa tehdä ylitöitä jos huoneen ikkunasta ois tollanen maisema.

Paljollakohan ME&CITY ostais tän kuvan uuden kampanjan mainoskuvaksi? :D

Nää korkeimmat rakennukset on korkeampia kun mitä WTC oli. Jos joskus perustan firman, niin tässä vois olla näppärä kiinteistö ensimmäisen toimiston sijaintipaikaksi.

Siis nuo puut, huh huh. Matkustakaa äkkiä Shanghaihin, että ehditte nähdä nuo valot - arvelen, että ne on viritetty Expovieraiden iloksi.