Terve vaan,

nyt on sen verran konkreettisesti jo lähdön hetki käsillä, että on aika pistää blogi pystyyn. Mun tietotekniikkataidoilla tämä on kohtalaisen haastavaa näin aluksi, joten luultavasti blogin ulkoasu on aivan susiruma ennen kuin saan muokattua sen mieleiseksi, mutta ei saa antaa sen häiritä!


Homman nimi on siis se, että olen lähdössä vaihtoon Kiinaan, tarkemmin sanottuna Nanchangiin kevätlukukaudeksi. Täällä Suomessa mä opiskelen tuotantotaloutta Oulun yliopistossa ja nyt kolmannen opiskeluvuoden keväällä on tarkoitus kerätä uusia kokemuksia ihan toisella puolella maapalloa.  Kukaan ei kuitenkaan tiedä, missä Nanchang on, joten laitetaanpa kuvaa selventämään.


Täytyy tunnustaa, että en tiedä itsekään Nanchangista juuri mitään, paitsi että siellä on noin pari miljoonaa asukasta ja koko metropolialueella käsittääkseni viitisen miljoonaa. On se siis vähän Oulua isompi, vanhasta kotikaupungista Kemijärvestä puhumattakaan.


Yliopisto, johon menen, on Jiangxi University of Finance and Economics, eli taloustieteellinen yliopisto. Opinnoistakaan ei ole mitenkään paljoa tietoa näin etukäteen, mutta kiinaa on lukujärjestyksessä paljon ja sen lisäksi muutama taloustieteiden kurssi. Lukukausi alkaa virallisesti 1.3. ja 9.7. olisi ainakin yhden kalenterin mukaan viimeinen päivä. Toiveissa olisi tietysti, että koulun loputtua pääsisin vielä reissailemaan muuallekin Aasiaan, mutta sen toteutuminen riippuu monista asioista. Yksin en ainakaan uskalla minnekään lähteä, sen verran kallis on oma henkikulta. :D Erityisen jännää mun tulevassa kotiyliopistossa on vaihtareiden pieni määrä - nyt keväällä siellä on meikäläisen lisäksi seitsemän (7!!) muuta vaihtaria. Saa nähdä millasia tyyppejä ne on, luultavasti ei ainakaan ketään muuta Suomesta, ja ties vaikka ei ketään muuta naispuoleista...

 

Tällä hetkellä istun siis hotellihuoneessa Vantaalla, vaikka alkuperäisen suunnitelman mukaan mun pitäis olla jo lentokoneessa kohti Pekingiä. Eihän se homma menny Finnairilla ihan nappiin, vaan Pekingin koneeseen tuli "some technical issues". Ehdin jo säikähtää, että myöhästyn jatkolennolta Peking-Nanchang ja joudun setvimään asioita Pekingissä, mutta sitten lähtöä siirrettiin suosiolla vuorokaudella eteenpäin ja matkustan suunnitelman mukaan, vaikkakin päivää myöhemmin. Jos kaikki menee nyt nappiin, niin olen Nanchangissa lauantaina klo 14 sikäläistä aikaa. Kiinassahan kello on 6 tuntia enemmän kuin Suomessa.

Tässä vaiheessa on vielä vaikea arvioida, kuinka usein blogi päivittyy. Riippuu omasta jaksamisesta ja tietenki myös siitä, tapahtuuko Nanchangissa mitään mainitsemisen arvoista. ;)  Blogi on myös sukulaisten luettavaksi tarkoitettu, joten SEMMOSET jutut jäänee nyt pois. :D Toivottavasti seuraavan kerran pääsen päivittelemään ihan Nanchangista käsin!